Subscribe to RSS Feed

Meie kodu ja elu valvab nüüd Käbi

on April 17th, 2010 by Merike

Käbi on igati väärika suguvõsaga saksa lambakoer. Tööliinidest pärit ja puha. S.t. et tema esivanemad on kõik puha sport- või töökoerad ja ma ei luiska just palju, kui ütlen, et Käbi pärinerb otse Tšehhi telestaarist – politseikoer Zivilist :)

Foto: Siin ta on, meie uus kaaslane.  NB! Enamik Käbi fotodest on tehtud Helve Käro silma ja fotoaparaadiga. Nende nunnude fotode autoriõigused kuuluvad seega temale, Kes tahab oma kutsast sama lahedaid pilte võtku aga Helvega ühendust!

Nii et kui meie Kätsu oli kohakaaslusega ajakirjanik, siis uus koer on juhtumisi telestaari-hakatis. Mulle ikka satub, hii.

Tööliini saksakad on mustjashallid, mustad või päris hallid (nagu kunagised ida-euroopa saksa lambakoerad). Nad on sirgema seljaga ja neid on aretatud silmas pidades just nende tööomadusi ehk õppimisvõimet, head närvisüsteemi ja instinkte ning koostöövalmidust inimesega. Tegelikult on tööliini saksakad pea samasugused, kui selle tõu esindajad oma sada aastat tagasi.

Tasakaalukas on meie uus elukas küll, kuigi särtsu samamoodi täis, kui seda oli meie kallis Kätsu. Aga õppida talle meeldib ja õpib ta ruttu ning mõtleb juba titeeast saati oma peaga ka. Eks siis ole näha, milliseks meie kooselu temaga kujuneb.

Foto: Käbi ja Liisu – 6 nädalat ja 16 aastat vanad, 26.12.09. Autor Helve Käro

Igal juhul on temast juba uksekella ja valvurit ning parasjagu seltsi. Ja ta on ka igavene kaisukas.

Ahjaa,

Käbi täisnimi on Estrellest Hurmuri Käbi. Ta saab 19. aprillil viie kuuseks, kaalub täna 17 kilo ja kopikad peale, tema esimesed lõikehambad on vahetunud, kõrvad karvased kui metsoraval. Tema lemmiktoiduks on maks, räim ja porgand.

Ning nii kui tarkade ja väärikate vanemate lapsele kohane, peab ta juba ka kenasti toas puhtust.

Foto: 15. märts – Helve püüdis Käbi kaamerasse otse teolt – järjekordse lumehunniku otsa ronimast. Käbile nimelt meeldib titest peale kuskil kõrgemal istuda ja maailma sealt vaadata-valvata.

Vot!

PS! Meie Kätsu on meil ikka südames ja meie siin usume, et Kätsu valvab selle pisikese eluka üle ja õpetab talle ka omapoolseid krutskeid juurde.

Tags: , , , , | Posted in Loomalood, Saksakas-Käbi

Leave a Reply