Tehtud!

on November 27th, 2008 by Merike

Olen laisk olnud oma töö arhiveerimisel ja kogumisel. Nii on paljud toredad asjad igaveseks kaduvikus. Erinevalt ajalehest – haprast paberist, on video ja raadiolugude sälimine suuresti iga tegija enda asi. Mina olen aga muretu linnuke olnud, vähemalt ses osas, mis puudutab mu enda tele-raadiotegemisi.

Ise meenutan (ja ehk tuleb ka televaatajatel-raadiokuulajatel meelde) mõningaid saateid, mida oli eriti mõnus teha: nii saate sisu kui ka meeskonna tõttu.

Näiteks sai kunagi Toomas Lepa alluvuses ETV-s pea sada aastat tagasi käima lükatud pisireklaamid. Koos Velve Feldiga (neiupõlevenimi). Ettevõtjad ja asutused maksid toona veel ainsale telekanalile tillukese summa, selle eest tegime siis lihtsaid stuudio ja montaažipõhiseid reklaamilupse. Ãœks reklaam on siiani meeles: Sõnajalapaar oli just Ameerikamaalt tagasi tulnud ja muudkui andis oma gospelkontserte. Ja vaat Siiri ja Viivi laulsidki stuudios meil kaamera ees (kas nende kaasad kohal olid, ei mäleta – ju ikka olid, kuid kuna õeksed nii värvikad inimesed, siis jäid mehed nende varju). „Milline valgus, milline rõõm[...],” vaat see laul kummitab mind siiani. Alati kui sõnajalgu näen.

Hiljem tuli RTV ja tilluke teledok Lossivapp, siis Bingoloto (mida sai tehtud vist seitse aastat jutti), siis hommikuprogramm ja TV1, Kuum august ‘92 ja Estonia saade ning reporteritöö TV1 uudistes ja hiljem ka Kanal2 Uutes Uudistes. Sinna vahele mahutus veel ridamisi saateid, mida sai tehtud nii režissööri kui toimetaja kui ka saatejuhi või produtsendina. Lõbus oli. Kõige selle kõrvalt sai siin seal ka kirjutatud. Ja vaat need huvitavamad kirjatööd ma siiasamma tõstangi. Need, mis siiani head lugeda.

Televisioon oli mu kirg, ühe saate valmimise protsess on lihtsalt nii hingetoitev ja ergutav. Ja üleüldse on meediatöö vaheldusrikas, põnevam kui ehk astronauditöö. No millises ametis mujal saaks süles hoida lõvi ja tiigripuuris elusa tiigriga mängida. Või kui paljud saavad võimaluse ehtsa hävituslennukiga (MIG mingi) lennata, lennukit juhtida, langevarjuga hüpata jms.

Jätsin ennist täpsustamata, et tiiger oli tilluke ja lõvi samuti. Hävituslennuk ja surmasõlmed olid siiski suured ning ehtsad.

Kommentaare ei ole, aga Sina võid olla esimene »